Huldresølv-kolleksjonen er designet av Gullsmed og diplomgemmolog Elise Thiis-Evensen. Ideen var å kombinere formspråket til de gamle norske gullsmedene og design-trendene i vår tid.
  
Norge og sølvtradisjonene
I Norge har vi en stor mengde sølv per innbygger. Fra gammelt av var sølvstasen det beste bevis på bondevelstand. Det var det gjeveste form for luksus. Før vi fikk et skikkelig banksystem i Norge mente mange at sølv var den tryggeste investeringen. Det var mye overtro tilknyttet sølv. Sølv ble brukt til å beskytte mot tusser og troll. En sølvsprette (halsring) eller sølvskilling ble sydd inn i plagget til små barn for å beskytte det. Man mente at sølv også leget sykdommer og tok vare på helsa. Sølv fikk også ølet til å gjære. I tillegg var det kun en sølvkule som kunne ta av dage dem som ikke en bly-kule beit på. Selv sølv i klokkemalm gav kirkeklokka mer makt.           

Huldresølv
Huldresølv var laget av Huldrene. De pyntet seg med det vakreste sølv, spesielt huldre-brura. Huldresølvet var så flott at ingen gullsmed kunne lage maken - heller ikke reparere det om det hadde gått i stykker. Huldrene hadde egne sølvgruver. Det går egne sagn om folk som har funnet en huldre-sølvgruve. Når de prøver å returnere til gruva finner de aldri gruva igjen. Noen ganger lot Huldrene sølvet renne i bekker eller små dråper fra fjellet. Huldresølvet kunne man ikke ta med seg. Om man så gjorde, fikk man en forbannelse over seg. Fikk man derimot sølvet av Huldrene, for en tjeneste man hadde gjort for dem, eller på annet ærlig vis, betydde sølvet lykke og fulgte familien i flere slektsledd.